Forntox har nu tagit bort möjligheten att ha sin egen adress som avsändaradress vilket har undanröjt de största problemen med att skicka iväg e-postfakturor. 


Om du funderar på varför du inte får ha din egen som avsändare så beror det på att Fortnox har haft problem med att kundena inte får iväg sina kundfakturor - vilket oftast har berott på något som kallas SPF-records.


SPF-record är en typ av Domain Name Service (DNS) post som identifierar vilka mejlservrar som har tillåtelse att skicka e-post på uppdrag av din domän.


Syftet med en SPF-post är att förhindra spammare från att skicka meddelanden med din domän som avsändare. Mottagarna kan hänvisa till SPF-posten för att avgöra om ett meddelande utger sig för att vara från din domän eller faktiskt är en betrodd och auktoriserad e-postserver som har tillåtelse att skicka mejl på uppdrag av din domän.


Ifall du använder dig av SPF-records på dina domäner (för avsändaradressen) behöver du lägga till våra servrar för utgående e-post. Du lägger då in detta i din DNS som ett TXT-record:


kund.se.  IN TXT ”v=spf1 mx a include:spf.fortnox.se -all”